Składniki:
(tortownica ok. 22-23 cm średnicy)
1 serek homo 140g
1 kostka masła
2 żółtka
szklanka mleka
1 op. biszkoptów
1/2 szklanki cukru pudru
3 łyżki kakao
galaretka
(wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej)
Przygotowanie:
Masło z cukrem utrzeć do białość.
Pod koniec ucierania dodać po żółtku i dalej ucierać. Jak już masa będzie gotowa dodawać po łyżce serka homo i dalej ucierać- energicznie :).
Gdy masa jest już utarta z serkiem, rozdzielamy ją na 3 równe części. Do jednej z nich dodajemy kakao i chwile ucieramy :)
Spód tortownicy wykładamy folią aluminiową, wykładamy na nią pierwszą warstwę biszkoptów moczonych w mleku. Na nie pierwszą część kremu (białą), na krem warstwę biszkoptów (również zamoczoną w mleku), na nią krem kakaowy i biszkopty oraz krem biały.
Na wierzch stygnącą galaretkę i do lodówki!!!
A efekt będzie taki:
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz