czwartek, 18 lipca 2013

Borówkowo....






Zwykle kruche ciasto na babeczki robię z przepisu  mojej mamy ale tym razem postanowiłam zrobić według przepisu mojej przyjaciółki bo jest REWELACYJNY!!!

Kruche:

1,5 szkl. mąki krupczatki
2 żółtka
120g masła
1/4 szkl. cukru
szczypta soli


Krem:

serek mascarpone
3 łyżki cukru pudru
borówka amerykańska



Mąkę przesiać, posiekać do niej zimne masło, szczyptę soli i zrobić kruszonkę.
Do miseczki z cukrem wbić żółtka i wszystko razem dobrze wymieszać dodać do kruszonki i zagnieść ciasto.
Odstawić na 20 min do lodówki.
Rozwałkować, wyciąć okręgi i do foremek.
Wstawić do piekarnik 180 stopni 12-15 minut.

Serek zmiksować z cukrem pudrem (króciutko tylko do połączenia składników).
Krem nakładać do wystudzonych foremek. Udekorować borówkami.















1 komentarz: